lauantai 6. elokuuta 2011

Praha II: museoissa seksiä ja kidutusta

Prahan museoista löytyy totisesti jokaiselle jotakin: myös keskiaikaisten kidutusvälineiden museo sekä seksivälinemuseo. Eivätkä nuo kaksi ole välttämättä niin kovin kaukana toisistaan, sillä seksivälinemuseon rautakorsetti on epäilemättä aiheuttanut tuskaa kantajalleen ja siveysvöitä (sekä naisille että miehille!) on esillä molemmissa.

Mutta seksivälinemuseon herkku on ehdottomasti 1920-luvun pornofilmi, jonka Espanjan silloinen kuningas teetti "sateisten iltapäivien iloksi", kuten esittelyteksti kertoo. Itse asiassa filmejä on kaksi: toisessa katolinen pappi taivuttelee naisia seksiin kanssaan ja toisesa pariskunta etsii tyydytystä kumpikin tahollaan.

Ihmisen tarpeet eivät ole kahdekassakymmenessä vuodessa muuttuneet eiväkä eroottisten elokuvien juonikuviotkaan: mies ja nainen kohtaavat ja käyvät hommiin. Mutta jotain viattomuutta olen näissä mykissä, mustavalkoisissa rainoissa näkevinäni ja sellaista tekemisen iloa, joka nykypäivän hydrauliikkavideoista on jo aikapäiviä sitten hävinnyt. Ja totisesti, näissä näissä 1920-luvun filmeissä ollaan herrasmiehiä, kun puuhan päälle mies ja nainen nostavat maljat ja lääkärimies saattelee "tutkimansa" naisen portille asti, kiittää kädestä ja vielä vilkuttaa perään.

Mielenkiintoista on sekin, että nainen on filmeissä muutakin kuin passiivinen pumpattava: lääkärin rouva iloittelee estoitta sekä palvelijattaren että palvelijan kanssa ja lopulta oikein kolmen kimpassa.

Niin että viisi tähteä kummallekin filmille. Käykää ihmeessä katsomassa, jos Prahassa päin poikkeatte!

Ei kommentteja: